Dat lees je goed. Personeel zoeken in de zomer is een goed idee. Niet alleen omdat veel jonge werknemers zonder (of met jonge) kinderen liever buiten het seizoen op vakantie gaan, er net een hele club is afgestudeerd, maar ook omdat het voor veel mensen het uitgelezen moment is om na te denken over de toekomst. Past mijn huidige baan nog bij mij? Waar wil ik over vijf jaar zijn? Het uitgelezen moment dus voor een on point wervingsactie.

Hier een aantal voordelen van het werven van personeel in de zomer op een rij:

De recruitment sector heeft meer tijd

In september barst altijd de gekte los. Eigenaren denken in de zomermaanden na over de toekomst van hun bedrijf en gaan in september werven voor alle plannen die ze hebben uitgedacht terwijl ze met een drankje op het strand zaten. Werven in de stillere zomermaanden zorgt voor meer zicht op jouw vacature.

Jij hebt meer tijd

Gebruik de tijd die je extra hebt door de rust van het zomerseizoen om niet alleen plannen te maken, maar daar ook gelijk de juiste mensen bij te vinden. Dan ben je de bovengenoemde drukte voor.

Veel net afgestudeerden stappen de arbeidsmarkt op

En die willen allemaal werk! Het liefst per direct. Speel daarop in en haak aan na de golf afstudeerfeestjes.

Het altijd-online-effect

Door de smartphones en het 5G-netwerk in Europa zijn ook vakantievierders permanent online. Als je op zoek bent naar een baan, of op het strand mijmert over de volgende stap in je carrière, zit je voor je het weet te Googlen naar een nieuwe functie. Het idee dat mensen dus van de radar zijn in de zomer omdat ze op vakantie gaan gaat dus niet op. In tegendeel. Onderzoek heeft uitgewezen dat er geen verschil zit in koude of warme dagen wat betreft zoekopdrachten naar vacatures. Alleen extreem warm weer zorgt voor een vermindert aantal zoekpogingen, en die worden gecompenseerd zodra er een minder warme dag tussen zit.

Ben je overtuigd? Fantastisch! Hou dan de volgende tips bij de hand:

  1. Verleng de reactietermijn – mocht je ideale kandidaat er toch een paar dagen tussenuit piepen voor wat extra zonuren.
  2. Werf leuk en luchtig – na een jaar vol serious business zit je in de zomer niet te wachten op gortdroge vacatureteksten.
  3. Push je berichten op social media niet meer dan je anders zou doen. Dat is nergens voor nodig, en in rustig wervingsvaarwater loop je dan het risico too much te zijn.

Hulp nodig bij het vinden van de juiste strategie? Surf rustig over onze site en plan een gratis wervingsscan. 😉

Fijne zomer!

Nieuw: Online training

Succesvol Werven

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2partners | Succesvol werven draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders