Wat wij doen - Viacamu | Recruitment Strategie op Maat

2Partners wordt voortgezet door Viacamu

Problemen met werving of personeelsbehoud?

Wat wij doen

Specialisten in recruitment

Nee, we zijn geen regulier recruitment of werving en selectie bureau dat voor een flinke fee de juiste kandidaat voor je vindt.

Wij helpen je liever verder. Duurzamer. Dat doen we door je te laten inzien hoe je zelf een succesvolle en professionele werving neer kan zetten. Dat scheelt je aanzienlijk in de kosten én levert je een groter succes op. Want, een organisatie die zelf werft, staat steviger op de arbeidsmarkt.

Natúúrlijk helpen we je met het vinden van de juiste kandidaat voor je vacature. Maar dat doen we liever tijdens het oplossen van bredere wervingsvraagstukken die je ook op de lange termijn helpen met je personeelsplanning. We (ver)bouwen dan met de “winkel open”.

Heb je al nagedacht over een recruitmentstrategie?

Jouw recruitmentproces opzetten

Een succesvolle recruitmentafdeling valt of staat met een recruitmentstrategie. Die is onmisbaar voor jouw nieuwe afdeling. Je hebt tenslotte ook een bedrijfsstrategie, anders weet je niet welke kant je op wilt gaan. Daarbij hoort een strategische personeelsplanning. Welke kennis is er nodig voor de doelen die je wilt bereiken en is die kennis al in huis of niet? Door deze vragen te beantwoorden krijg je inzichtelijk wat er de komende tijd aan personeel nodig is. Maar recruitment is meer dan enkel werving- en selectie. Je zou bijvoorbeeld ook je werknemers kunnen opleiden, kunnen werken aan minder verloop of verzuim, of je huidige personeelsbestand anders kunnen indelen. Al die mogelijkheden komen op tafel als je strategisch gaat kijken naar jouw recruitmentproces. Zo zetten we jouw recruitmentafdeling op met duurzaam succes.  

Problemen met werving of personeelsbehoud?

Jouw recruitmentproces optimaliseren

Jij en ik weten het allebei: de arbeidsmarkt is stugger dan ooit. Vissen zijn er genoeg, maar helaas zitten er ook een hoop anderen te hengelen op jouw vaste stek. Je ervaart het binnenhalen van nieuwe medewerkers als een zware taak, of je hebt juist moeite met het behoud van personeel. Beide situaties zijn herkenbaar voor veel organisaties. Recruitment is tegenwoordig breder dan werving en selectie alleen, daarom is het belangrijk om naar het totaalplaatje te kijken. Het is ook niet iets wat je er ‘even bij’ doet. Het is een vak en specialisme geworden. Als uitvoerend recruitmentstrateeg help ik je er daarom graag bij. Met mijn recruitmentscan leggen we binnen no-time de vinger op de zere plek. Inzicht in jouw werkelijke valkuil én mijn advies om die kuil te dichten. Als uitvoerend strateeg ondersteun ik je ook bij het implementeren van die verbeterpunten. 

Trainingen om het thuis over te hebben

Referral recruitment, employee experience, employer branding

De moderne termen vliegen je om de oren. Met de krappe arbeidsmarkt van tegenwoordig is dat ook niet zo heel gek. Er is meer nodig om de juiste kandidaat binnen te hengelen. De kernwaarden van de organisatie moeten matchen met die van de kandidaat en mensen hechten meer waarde aan daadwerkelijk plezier op het werk. Ze beseffen zich dat ze een groot deel van hun leven op het werk zijn, dus stellen ze hogere eisen. “De banen liggen toch voor het oprapen, dus kom jij maar met een goed bod.” is de gedachte van de gemiddelde werkzoekende anno 2022. Dus: wat heb jij te bieden? Hoe zorg je ervoor dat jouw medewerkers zich betrokken voelen bij de organisatie? Tijdens mijn incompany trainingen gaan we in op interessante thema’s en termen die onmisbaar zijn voor jouw recruitmentafdeling om te kennen.

Opdrachtgevers

Dit neem ik mee jouw organisatie in:

  • Ruim 20 jaar succes in strategisch, tactisch en operationeel recruitment; 
  • Ervaring aan de bureau- en corporate kant; 
  • Daadkrachtig en resultaatgericht; 
  • Een breed netwerk van vakspecialisten; 
  • Pragmatisch, creatief, nieuwsgierig en betrokken; 
  • De overtuiging dat recruitment altijd beter kan. 

 

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Maak kennis met mij 

Viacamu | Recruitment Strategie op Maat draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders