Het is geen geheim dat aantrekkelijke werkgevers meer sollicitanten aantrekken.

 

Maar waarom is dit eigenlijk zo? En wat maakt een werkgever aantrekkelijk? In deze blog zullen we deze vragen beantwoorden en uitleggen waarom het belangrijk is om aantrekkelijk te zijn als werkgever.

 

Wat maakt een werkgever aantrekkelijk?

 

Er zijn verschillende factoren die bijdragen aan de aantrekkelijkheid van een werkgever. Hieronder vind je de belangrijkste factoren:

  1. Een goede reputatie: Werkgevers met een goede reputatie worden vaak als aantrekkelijker gezien dan werkgevers met een slechte reputatie. Een goede reputatie kan bijvoorbeeld worden opgebouwd door het bieden van goede arbeidsvoorwaarden, een goede werksfeer en door een bedrijfscultuur te creëren waarin medewerkers zich gewaardeerd voelen.
  2. Carrièremogelijkheden: Werknemers willen graag weten dat er ruimte is om te groeien binnen een bedrijf. Werkgevers die kansen bieden voor persoonlijke ontwikkeling en carrièremogelijkheden hebben, zijn daarom vaak aantrekkelijker voor sollicitanten.
  3. Flexibiliteit: In een wereld waarin werk en privé steeds meer in elkaar overlopen, is flexibiliteit belangrijker dan ooit. Werkgevers die flexibele werktijden, thuiswerkmogelijkheden en een goede werk-privébalans bieden, worden vaak gezien als aantrekkelijke werkgevers.
  4. Een inspirerende missie en visie:  Werknemers willen zich graag verbonden voelen met de missie en visie van een bedrijf. Werkgevers die een inspirerende missie en visie hebben en deze actief uitdragen, zijn daarom vaak aantrekkelijker voor sollicitanten.

Waarom aantrekkelijke werkgevers meer sollicitanten aantrekken?

 

Aantrekkelijke werkgevers trekken meer sollicitanten aan omdat ze een goede reputatie hebben en bekend staan als een geweldige plek om te werken. Deze reputatie kan worden opgebouwd door het bieden van goede arbeidsvoorwaarden, een goede werksfeer en door te investeren in de ontwikkeling van medewerkers. Hierdoor zullen er meer mensen zijn die geïnteresseerd zijn in een baan bij dit bedrijf en zal het bedrijf een grotere pool van talent hebben om uit te kiezen.

Maar er is nog een reden waarom aantrekkelijke werkgevers meer sollicitanten aantrekken. Aantrekkelijke werkgevers hebben namelijk vaak al veel goede werknemers in dienst. Deze werknemers zijn vaak zeer tevreden over hun werkgever en zullen het bedrijf actief aanbevelen bij vrienden en kennissen. Dit zorgt ervoor dat het bedrijf een constante stroom van sollicitanten heeft.

Wil je meer tijd voor jouw corebusiness?

Eenvoudig en snel zonder recruitment ervaring jouw vacatures invullen?

Uitval van medewerkers voorkomen door personeelstekort?

 

We leren je in onze online training hoe het recruitmentproces eruit ziet, hoe je een vacaturetekst schrijft en wat je allemaal nodig hebt om iemand aan te nemen.

Begin voor 1 juni en je hebt in september jouw team compleet met A-spelers.

Ontvang ook nog eens 50% kortring!

PS. Wij gaan je helpen en zijn beschikbaar voor coaching maar begin snel want tot 1 juli staat onze agenda open.

Nieuw: Online training

Succesvol Werven

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2partners | Succesvol werven draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders