De Kracht van Zichtbaarheid op de Arbeidsmarkt: 10 Redenen om nu te Investeren - Viacamu | Recruitment Strategie op Maat

2Partners wordt voortgezet door Viacamu

Blog

De Kracht van Zichtbaarheid op de Arbeidsmarkt: 10 Redenen om nu te Investeren

Blijft Recruitment voor jou het "Vak der Teleurstellingen?" Of ben jij je bewust van de kracht van Zichtbaarheid op de Arbeidsmarkt?

In de wereld van recruitment of, werving en selectie, zijn er eigenlijk maar twee benaderingen:

Employer Branding óf het voortdurend jagen op kandidaten.

Waarbij die laatste er vooral voor zorgt dat recruitment ook wel “het vak der teleurstellingen” wordt genoemd. En nee, niet alleen door recruiters. Maar door iedereen die met jouw recruitmentproces te maken heeft.

Maar, er is licht aan het eind van de tunnel!

10 Redenen om nu te investeren in je zichtbaarheid

Ik geef je 10 redenen waarom investeren in jouw Zichtbaarheid op de Arbeidsmarkt jouw bedrijf en recruitment resultaten naar een hoger niveau zullen tillen. En Recruitment weer leuk wordt, voor iédereen. 

1. Talentmagneet vs. hunten: Met employer branding word je een aantrekkelijke werkgever die talent aantrekt als een magneet, terwijl je zonder employer branding voortdurend moet jagen op kandidaten.

2. Lange termijn succes vs. Korte termijn doelen: Employer branding is gericht op het opbouwen van een solide fundament voor toekomstige werving, terwijl werven zonder branding zich vaak richt op onmiddellijke vacatures.

3. Lagere kosten vs. Hogere kosten: Het opbouwen van een sterk werkgeversmerk kan op lange termijn leiden tot lagere wervingskosten, terwijl een gebrek aan branding tot hogere advertentie- en bemiddelingskosten kan leiden.

4. Kwaliteit vs. Kwantiteit van kandidaten: Employer branding trekt kwalitatieve kandidaten aan die goed passen bij je bedrijfscultuur, terwijl werving zonder branding vaak leidt tot een overvloed aan niet-passende cv’s.

5. Tijdsbesparing vs. Tijdsintensief: Met een sterk employer brand ontvang je meer sollicitaties van relevante kandidaten, wat de tijd die nodig is om te werven aanzienlijk kan verkorten.

6. Betrokkenheid vs. Snel verloop: Medewerkers die via employer branding worden aangetrokken, zijn vaak meer betrokken en blijven langer in dienst dan degenen die puur omwille van de baan binnenkomen.

7. Positieve mond-tot-mondreclame vs. Negatieve mond-tot-mondreclame: Een sterk werkgeversmerk zorgt voor positieve verhalen van huidige en voormalige medewerkers, terwijl een slechte reputatie negatieve mond-tot-mondreclame kan veroorzaken.

8. Innovatief imago vs. Traditioneel imago: Employer branding geeft je bedrijf een innovatief imago dat aantrekkelijk is voor creatieve geesten, terwijl gebrek aan branding je als traditioneel en saai kan afschilderen.

9. Minder afwijzingen vs. Meer afwijzingen: Met employer branding zullen kandidaten vaak zelf selecteren of ze bij je willen werken, wat leidt tot minder afwijzingen van jouw kant.

10. Diversiteit en inclusie vs. Beperkte diversiteit: Employer branding kan bijdragen aan een diverse en inclusieve werkomgeving, terwijl gebrek aan branding vaak leidt tot homogenere teams.

Welke stappen ga jij vanaf morgen nemen om jouw bedrijf als aantrekkelijke werkgever op de arbeidsmarkt te positioneren?

Wij kunnen je helpen zichtbaarder te worden op de arbeidsmarkt en Recruitment voor jou succesvoller, goedkoper en dus weer leuk te maken. We vertellen je graag meer!

Hulp nodig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Viacamu | Recruitment Strategie op Maat draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders