2Partners wordt voortgezet door Viacamu

Blog

Haal het beste talent binnen: Jouw Cultuur Als Wervingsstrategie


Versterk je werving met de kracht van jouw cultuur! Ontdek hoe een sterke bedrijfscultuur niet alleen talent aantrekt, maar ook je hele organisatie transformeert. Duik in ons nieuwste blog en ontdek de strategieën die topkandidaten onweerstaanbaar vinden.

 

Haal het beste talent binnen met de kracht van je bedrijfscultuur!

Wanneer het gaat om het werven van getalenteerd personeel, is je bedrijfscultuur een onmisbare troef in je wervingsplan. Het is een krachtige magneet voor potentiële kandidaten waarmee je jouw organisatie onderscheidt van de concurrentie op de arbeidsmarkt.

Daarnaast levert het veel op:

 


Onze ervaring

Al jaren gebruiken we, met succes, de organisatie cultuur van onze opdrachtgevers in het optimaliseren van de werving en het binnenhalen en behouden van talenten. Hieronder vertellen we je graag waarom cultuur als strategie écht werkt en geven we inzicht in hoe het jou ook kan helpen in het vinden én behouden van het juiste talent. 

We geven we je vijf redenen waarom het je kan helpen én vijf waardevolle tips om jouw cultuur in je recruitmentplan en je wervingsproces te integreren. Alsjeblieft, en graag gedaan!


5 Redenen waarom cultuur als een magneet werkt

 

  1. Bindende factor: Een sterke bedrijfscultuur is als een lijm die je medewerkers bij elkaar houdt. Kandidaten worden aangetrokken door een werkomgeving waar waarden en overtuigingen worden gedeeld, waardoor ze zich sneller verbonden voelen met jouw organisatie.
  2. Authenticiteit: Potentiële werknemers zoeken naar authenticiteit en oprechtheid. Wanneer je jouw bedrijfscultuur op een transparante manier presenteert, trek je mensen aan die zich aangetrokken voelen tot de waarden en visie van je organisatie.
  3. Werkplezier: Een positieve en inclusieve cultuur creëert een prettige werkomgeving waar medewerkers met plezier werken. Dit versterkt niet alleen de werk instelling van je huidige team van medewerkers, maar maakt jouw organisatie ook veel aantrekkelijker voor potentiële kandidaten.
  4. Talentretentie: Het aantrekken van talent is de eerste stap. Cultuur speelt namelijk ook een cruciale rol in het behouden van waardevolle medewerkers. Als jouw organisatie bekendstaat om een fijne cultuur, zullen medewerkers minder snel geneigd zijn “buiten” naar werk te zoeken.
  5. Employer branding: Een sterke cultuur is een onmisbaar onderdeel van je employer branding ofwel, je werkgeversmerk. Door je bedrijfscultuur effectief te communiceren, kun je je merkimago versterken en een groter bereik creëren bij potentiële sollicitanten.

 

5 stappen om cultuur als strategie te gebruiken

Hoe zet je je cultuur in, als ultieme troef in de werving van het juiste talent. Hieronder geven we je de 5 onmisbare (eerste) stappen, voor een cultuurgebaseerde werving.

 

  1. Definieer je cultuur: Identificeer de kernwaarden en missie van je organisatie en vertaal deze naar concrete gedragingen en criteria die je bedrijf kenmerken. 
  2. Storytelling: Gebruik storytelling om je cultuur tot leven te brengen. Deel authentieke verhalen van medewerkers die laten zien hoe de cultuur het dagelijkse werk beïnvloedt.
  3. Transparantie in communicatie: Wees open en transparant over de cultuur tijdens het wervingsproces. Dit helpt om de verwachtingen van kandidaten af te stemmen op de realiteit van je organisatie.
  4. Zet je medewerkers in als ambassadeurs: Laat je huidige medewerkers fungeren als ambassadeurs van de cultuur. Ze kunnen hun ervaringen delen, waardoor een positieve invloed ontstaat.
  5. Candidate experience: Integreer je cultuur in de candidate experience ofwel de kanidaatervaring in je wervingsproces. Zorg ervoor dat elke stap van het sollicitatieproces de waarden en cultuur van je organisatie weerspiegelt.

Wacht niet langer en maak gebruik van de kracht van je organisatiecultuur om het beste talent aan te trekken! 

Hulp nodig?

Als strategisch recruitment expers kunnen wij je begeleiden bij het implementeren van een succesvolle cultuur gedreven wervingsstrategie. Neem snel contact op om je recruitmentproces te optimaliseren en de juiste mensen aan boord te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Viacamu | Recruitment Strategie op Maat draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders